Skaffa kattförsäkring eller hundförsäkring

Hunden är människans bästa vän, heter det ju, men är du din hunds eller din katts bästa vän? I så fall är det helt nödvändigt att du skaffar en försäkring så att ditt djur alltid kan få den hjälp som behövs om den drabbas av olyckor eller sjukdomar.

Varför en försäkring?

Med en hundförsäkring eller kattförsäkring får du ett bra skydd för ditt djur. Vad som ingår beror på vilka villkor som finns i just den försäkring du väljer, men det ingår alltid möjlighet att få ersättning för veterinärvård. Idag har priserna på veterinärvård blivit väldigt höga, och till skillnad från när det gäller vård för människor finns det inget högkostnadskort eller frikort, så priserna kan snabbt rusa i höjden. Med en kattförsäkring eller hundförsäkring finns det en självrisk du får betala och efter det täcker försäkringsbolaget kostnaden för vanlig vård. Beroende på vilken försäkring du tecknat kan du få tillbaka pengar upp till olika summor. Det kan också finnas begränsningar för vilka sjukdomar en försäkring täcker. I vissa försäkringar ingår mediciner och rehabilitering, vilket kan vara bra eftersom det också är saker som kan vara nödvändiga för att ditt djur ska kunna må bra, och där kostnaderna kan bli höga.

När en försäkring är extra viktig

Unga och friska djur har normalt inte särskilt stort behov av vård. En försäkring kan ändå vara bra eftersom du inte kan veta i förväg om något kommer hända. En kattförsäkring eller hundförsäkring blir extra viktig om det finns skäl att tro att det finns större risk än normalt att ditt djur behöver hjälp. Ett exempel är om du valt att ta hand om en omplaceringshund, som ibland kan vara hundar med särskilda behov eller sjukdomar som den tidigare ägaren kände att han eller hon inte klarade att ta hand om. Ett annat exempel är om ditt djur börjar bli gammalt. Ju äldre ett djur är desto större risk är det för att det dyker upp krämpor av olika slag – precis som det är för människor.

När problem uppstår

En av de svåra sakerna med att vara djurägare är oron när ditt djur mår dåligt. Det kan ju inte prata och berätta vad som händer. Det som är bra är att veterinärer är mycket skickliga och för det mesta kan hitta problemet genom sina undersökningar och tester. Har du en kattförsäkring eller hundförsäkring kan du känna dig lugn i att ditt djur kan få professionell hjälp och att du har råd att söka den hjälp som behövs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Partial