Viktigt att skydda din hund

För dig som är hundägare ligger ett stor ansvar i att ta hand om din ”vän” på bästa möjliga sätt. En hund är inget barn, men vissa saker när det gäller trygghet påminner om rollen som förälder. Att helt enkelt skydda din hund på bästa möjliga sätt.

Vad ska du tänka på som hundägare när det gäller djurets trygghet? Här får du grundläggande tips!

När olyckan är framme

Att tänka på negativa scenarier är aldrig trevligt, men faktum är att du som hundägare även bör ta hänsyn till att hunden kan bli sjuk eller skada sig. Något som innebär veterinärbesök, och utan en nödvändig hundförsäkring kan det bli en dyr historia. Du vill ju knappast riskera att hunden inte får den vård den behöver och därför är det ytterst viktigt att teckna hundförsäkring från start.

En försäkring för din hund täcker alltså besök hos veterinären, men beroende på vilket upplägg du önskar kan villkoren justeras. Utgå från den typ av livsstil du har som hundägare och de rutiner din hund har. Beroende på hur pass aktiva ni är och i vilken miljö ni vistas kan hundförsäkringen anpassas så att den uppfyller de behov som finns.

Registrering och chip

Du ska som hundägare i Sverige se till att din hund blir märkt med ett ID-nummer och chip samt även registreras hos Jordbruksverket. I samma registrering ska det framgå vem som har ansvar för hunden.

Att ha din hund registrerad är en trygghet även för dig som hundägare eftersom allting finns dokumenterat kring ägandet. Skulle något hända och hunden försvinna eller komma bort finns det alltså ett register som kan vara till hjälp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Partial