Så ska du tänka när du väljer hundbur till bilen

Om du ska ut och resa med din hund i bil är det bra att ha en hundbur. Att ha en bilbur till hund är att föredra för att din hund ska sitta säkert i bilen. Det behöver inte vara speciellt komplicerat att välja en hundbur. Tänk på att hundburen enligt lag måste sitta fastsäkrad i bilen, då bilen ska kunna bromsa utan att buren flyttar sig. Det går såklart också att ha hunden i ett speciellt säkerhetsbälte i baksätet. När du väljer hundbur är det viktigt att den passar till din hund. En hund behöver ha ett visst utrymme i buren. Buren får inte vara mindre än 1,10 gånger hundens längd från nosen till sittbensknölen när hunden står upp. Buren behöver vara 2,5 gånger bredare än hundens bröstbredd. Din hund ska kunna ligga ner i buren och vända sig obehindrat. Hunden ska också kunna stå upp i normal ställning. Tänk på att hitta en hundbur som passar bra i din bil. Det finns ett flertal modeller på marknaden som passar i olika bilar.

Köp en hundbur av hög kvalité

Det bästa du kan göra för din hund är att köpa en krocktestad bur. Det finns många hundburar som är krocktestade. Något annat som du kanske inte tänker på då du står och ska välja bur är att i största möjligaste mån hitta en hundbur som inte skramlar. Det finns få saker som är så irriterande som något som skramlar i bilen när du kör. Kvalitetsburar är i regel helt skrammelfria. Det kan vara lockande att köpa en billigare bur men du kommer inte att ångra att du la några extra kronor på en bur av hög kvalité. Du kommer förmodligen att kunna ha samma hundbur hela hundens liv såvida det inte händer någon olycka.

Om en hundbur inte passar

Om en hundbur inte passar i din bil går det alltid att köpa ett hundgaller och en avskiljare som tillsammans bildar ett slutet utrymme och som separerar hunden från eventuell last som finns i bilen. Det som du måste komma ihåg då är att om en sidoruta går sönder kan hunden hoppa ut, vilket den inte kan i en bur. Tänk på att aldrig lämna din hund i bilen när det är varmt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Partial