Rätt klädd för hundsport

Inom hundsport finns det flera olika grenar att välja mellan. Det finns inget som hindrar att man tävlar och tränar flera av dem om man tycker att det är roligt. När det gäller kläderna som man som hundförare använder är de ofta desamma oavsett vilken gren man tävlar i. Det finns dock en del saker som kan vara bra att ha koll på.

Klädd för tävling

När du ska tävla med din hund i en eller annan gren bör du tänka på vad du har på dig. Om du tävlar i agility kan det vara bra att bära en fin keps med tryck från hundklubben du tävlar för. Då kan du marknadsföra din hundklubb samtidigt som du ser till att solen inte träffar dig i ögonen under tiden du och din hund springer på banan. Om det är utställning som är din favoritgren kanske du vill vara lite mer uppklädd. Det är viktigt att domarna kan se din hund ordentligt. Du bör för bästa resultat ha på dig kläder i en kontrasterande färg. Om du har en vit hund bör du alltså ha svarta kläder på dig. Det är också en fördel om du ser till att kläderna inte har allt för stora eller iögonfallande mönster på sig.

Viktigt med rätt skor

Oavsett vilken gren inom hundsport du väljer att träna eller tävla i bör du tänka på att den innebär en hel del gående och stående. Du kan också behöva springa. Fötterna är med andra ord relativt utsatta. Om du tävlar med din hund utomhus kan du trampa snett och även det är en fara du måste ta hänsyn till. Ett par bra skor är alltså viktigt att ha. På en hundutställning går det ofta bra med ett par lite finare skor. Tävlar du däremot i agility eller en annan hundsport som innebär en del springande är däremot ett par gymnastikskor som ger foten ett bra stöd ett vettigt val.

Oömma kläder är bra

En annan sak som är bra att tänka på är att kläderna bör vara relativt oömma när du håller på med hundsport. Du kan råka ramla under tiden du tränar och gräsfläckar är inte helt lätt att få bort. Hundhår är också något som garanterat kommer att hamna på dina kläder. Dessutom är det bra om du kan tvätta dina kläder ordentligt varmt för att inte riskera att få hem smittor och annat som kan förekomma på hundtävlingar. En och annan glad hund kan också hoppa upp och lämna tassmärken på kläderna eller en värre råka repa dem med sina klor. Det är med andra ord ett bra val att inte välja dina allra snyggaste kläder på tävling eller träning inom hundsport.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Partial