Motionera med din hund

Motion är viktigt, det vet vi. För människor kan fysisk aktivitet göra stor skillnad för den psykiska hälsan så väl som för den fysiska. Och för hundar fungerar det precis likadant. En hund som inte får tillräckligt med motion blir deprimerad, stressad och kan lägga sig till med flera olika olater som kan vara svåra att få bukt med. Det vill säga om man inte tar tag i det verkliga problemet – bristen på motion. Så för din och för hundens skull, ut och motionera. Ni mår båda så mycket bättre av det och det stärker inte bara er hälsa utan även er relation till varandra.

Vanligt med övervikt

Övervikt är ett stort problem bland både människor och hundar, och på lite längre sikt är det lika farligt för oss alla. Överviktiga hundar lider av stor risk att drabbas av problem med bland annat rygg, höfter och leder, men även diabetes är vanligt förekommande bland riktigt överviktiga hundar. Det är därför av stor vikt att hålla deras fysiska hälsa under kontroll. Motionen är ett bra sätt för att kunna göra det. Det bästa för er båda är förstås att ni motionerar tillsammans, men det är inte alltid det finns tid, med tanke på jobb och allt annat som behöver skötas. Men låt inte hunden bli liggande hemma under stressiga perioder. Kanske ett grannbarn kan hoppa in och motionera tillsammans med din hund vid stressiga tillfällen? Det är dock viktigt med trafikregler för unga, så var noggrann med att de efterföljs.

Promenader är inte alltid nog

Det är inte alltid det räcker med promenader för att det ska kännas som givande motion, ofta behöver både hund och ägare få upp flåset för att motionen ska fungera som en riktig hälsoboost. Då kan det vara en bra idé att snöra på sig skorna och ge sig ut i skogen på en joggingrunda. Går det riktigt bra för er kanske ni till och med får upp intresset för att börja tävla så smått i canicross. Då behöver du ett bälte att fästa runt midjan på dig, din hund behöver ett sele, och mellan er behöver ni ett koppel med dämpning, sen är det bara att köra. Att uppleva glädjeruset efter en skön joggingtur tillsammans i naturen, stärker inte bara hundens och ägarens hälsa utan även det starka band ni har tillsammans. Orkar din hund mer än dig för tillfället? Det går även att cykla i skogen tillsammans med din hund. Ta en titt på cyclocross.nu för riktigt fräna terrängcyklar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Partial