Lyx för hundar

Som en av dina bästa vänner kanske det är dags att skämma bort din kära hund? I takt med att allt fler har skaffat hund har utbudet för tjänster för hundar också ökat. Vad finns det för lyx som du kan erbjuda din hund då? Här finns det ett stort utbud från allt från modekläder, skönhetsvård och produkter, till bland annat hotell. I Sverige finns det runt 830 000 hundar och några av dessa har turen att få uppleva en lyx utöver det vanliga. Läs mer i vårt artikel här nedanför för att få tips på vad du kan göra för att skämma bort din hund!

Skäm bort din hund

Lyx gäller inte bara för människor: sköt om din hund med premiumprodukter och vård. Vad sägs om att inredningstrender nu också börjar inkludera hundkojan? Det ska också gärna vara matchande bäddset i hemmet. Eller så går man till en märkesbutik och köper en matchande outfit? Det här är förstås något som redan har funnits länge i länder som Thailand och Japan men nu är det på gång även i Europa. Det kommer även allt fler kreativa utlopp för hundens värld såsom ett Airbnb kallat DogBuddy där hunden kan ta in på ett hotell när man själv reser bort ett tag. Eller varför inte öppna upp sitt eget hem för en hund en kortare stund? Det finns även flera satsningar på skönhetsvård; speciellt för de hundraser som har en finare päls såsom afganhundar. Sådan hund, sådan matte!

Mer än bara burkmat

Precis som att du behöver uppdatera dina utemöbler efter ett tag så är det också dags att uppdatera hundens mat. När kollade du sist på vad din hunds mat egentligen innehåller? Nästan allt hundmat du hittar i en vanlig matvarubutik har låg kvalité: oftast handlar det om slakteriavfall som är utspätt med benmjöl och kolhydrater. Sällan är det nyttigt. Nu finns det några svenska företag som har börjat satsa på hundmat som har högt näringsinnehåll och är gjort med färska råvaror. Trenden är att allt fler satsar på träning och nyttig kost och det börjar även spegla av sig på hundens utbud också. Men samtidigt ligger Sverige långt efter till exempel USA där utbudet har exploderat. Speciellt efter att Paris Hilton lanserade sin chihuahua som en accessoar tidigt på 2000-talet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Partial