Hundar och raketer

När det vankas nyår är det många djurägare som blir oroliga. Raketer börjar säljas och många gånger är det respektlösa människor som får tag i dessa, Många djur kan bli riktigt rädda för raketernas ljus och ljud och det gäller särskilt hundar. Många får ta med sig sin hund och resa bort under nyår för att hunden inte ska bli så rädd men många gånger passar människor på att skicka upp raketer även under andra tider än just på nyårsnatten. Varje år lyckas många hundar rymma ur trädgårdar eller rent av slita sig ur koppel under en promenad på grund av att en raket dyker upp plötsligt. Det finns dock en hel del sätt som man kan minska en hunds rädsla på, och framför allt under nyårsnatten kan det vara bra att använda en del av knep för att skapa en lugn omgivning för hunden. I denna text kommer vi gå igenom vad man kan göra.

Hur kan man lindra hundens rädsla?

Det finns flera sätt att kunna lindra en hunds besvär med fyrverkerirädsla. Om man inte har möjlighet att resa bort under nyår eller om man har en hund som är mycket rädd kan det vara bra att i god tid kontakta en veterinär och få någon form av lugnande medicin utskrivet till hunden. Det finns också vissa hundfoder som har lugnande preparat i sig. Om hunden är mindre rädd kan man köpa receptfria och milda lugnande preparat i djuraffärer. Det kan också underlätta att placera hunden i ett mörkt rum där persienner och liknande är nerdragna. Då slipper hunden se ljus från fyrverkerier. Det kan vara till stor hjälp att ha tv eller musik med lugn musik på. Hunden mår ofta bäst om den vet att den har sällskap runt omkring sig. Man behöver dock inte klappa hunden ständigt. Det brukar ofta förvärra situationen om man tycker synd om och klemar med hunden. Om man vet att man har en rädd hund kan det vara bra att bosätta sig nära platser där raketer inte får skjutas eller längre bort från större städer.

Att ha en rädd hund

Det är inte alltid lätt att ha en hund som är rädd för raketer. Det kan ofta bli stora problem om hunden måste rastas och vistas utomhus. Ett alternativ kan vara att köpa ett hus eller en lägenhet utanför större städer. Det krävs dock att det finns pengar för detta. Hos Lanlistan.se kan man söka efter olika lån för att finna det som passar absolut bäst för den egna ekonomiska situationen. Om man finner ett hus utanför staden kan man med lite tur slippa de värsta fyrverkerierna och det är bra om man pratar med eventuella grannar och frågar dem om de ska skjuta fyrverkerier eller inte. Om de ska det kan man ta reda på under ungefär vilka tider det kommer att smälla och då kan man sätta hunden i bilen och åka iväg bit om rädslan är allvarlig. Man kan också berätta för grannarna om hunden och se till att eventuella äldre barn då inte smäller smällare precis utanför huset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Partial